UNMATCHED - Souboj v mlze

 


UNMATCHED: Souboj v mlze
(orig. názov: Unmatched, cobble and fog)

2-4 hráči | 30+ min. | od 10+ rokov | česky | strategická | kartová | plánovacia | konfliktná | figúrková

Herný popis:

"Unmatched: Souboj v mlze" je taktická hra, ktorá prináša epické súboje medzi rôznymi legendárnymi postavami do herného sveta. Hráči sa striedajú v ťahoch a preberajú úlohu jednej z postáv so svojimi vlastnými schopnosťami a kartami. Cieľom je poraziť súperov a dosiahnuť víťazstvo buď elimináciou ich postáv.

Herné mechaniky:

Herné mechaniky "Unmatched: Souboj v mlze" sú založené na taktike a kombinovaní schopností postáv s kartami. Hráči musia plánovať svoje ťahy, používať jedinečné schopnosti postáv a strategicky vyberať karty zo svojho balíčka, aby dosiahli víťazstvo. Hra je rýchla a dynamická, s priebehom, ktorý sa môže meniť v závislosti od situácie na hracej ploche.


 

Výhody:

1.      Rozmanitosť postáv: Hra "Unmatched" ponúka široký výber rôznych postáv z rôznych fiktívnych svetov, pričom každá postava má svoje jedinečné schopnosti a štýl hrania.
To dodáva hre veľkú replay hodnotu.

2.      Jednoduché pravidlá: Hra je relatívne jednoduchá na naučenie sa, čo umožňuje novým hráčom rýchlo sa zapojiť.

3.      Vizuálna prezentácia: Komponenty hry sú vyrobené s dôrazom na detail, karty sú nádherne ilustrované a figúrkam nechýba detailné spracovani.

Nevýhody:

1.      Kartová náhoda: I keď je taktika dôležitou súčasťou hry, vplyv kariet z ťahu na ťah môže vytvárať istý náhodný faktor.

2.      Potreba dodatočných sad kariet: Pre hlbšiu stratégiu a kombinácie postáv si hráči môžu chcieť kúpiť dodatočné sady kariet, čo môže zvýšiť celkovú cenu hry.

3.   Hra pre dvoch: aj keď je na krabici označenie 2 - 4 hráči, Unmatched je primárne určená pre hru dvoch hráčov. V štyroch hráčov nastúpia tímy 2 vs 2 proti sebe.


Moje dojmy:

"Unmatched: Souboj v mlze" je výbornou hrou pre fanúšikov taktických a tematických hier. Jej rozmanité postavy a jedinečné schopnosti robia z hry skvelú voľbu pre tých, ktorí majú radi rozmanité štýly hrania a rôzne stratégie. (Dracula, Dr. Jackyll a Mr. Hyde, Sherlock Holmes, Neviditeľný muž)

Jednoduché pravidlá umožňujú hráčom rýchlo sa zorientovať v hre, ale hlbšia stratégia a taktika zaručujú, že hra bude zaujímavá aj pre skúsených hráčov. Kombinácia pôsobivej vizuálnej prezentácie a atraktívnych postáv robí z "Unmatched: Souboj v mlze" atraktívnu hru, ktorú budete chcieť hrať znovu a znovu.

Hoci náhoda v podobe kariet môže ovplyvniť výsledok, taktika a schopnosť správne reagovať na situáciu sú kľúčovými faktormi úspechu. Ak hľadáte hru so silnými tematickými elementmi a možnosťou experimentovať s rôznymi postavami, "Unmatched: Souboj v mlze" by mohla byť pre vás skvelou voľbou.

HODNOTENIE: 9 / 10
Miro Follner 

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

VALHALLA - kocková rúbačka vikingov

KARTOGRAFOVÉ, alebo geodézia do vrecka

CHYSTÁ SA: CARTOGRAPHERS - HEROES

PIKANTNÍ KOČKY, alebo ako správne blafovať.

Medvědi vs. Mimina, alebo chlpatá krabička v poličke

Rytíř Klouzek - alebo ako sa pošmyknúť

KIVI a boj s kockami začína

NA KŘÍDLECH - útok operencov

KOMPROMAT, ako sa stať špiónom!