ATENTÁT NA HITLERA, ako sa môže zmeniť minulosť

 

ATENTÁT NA HITLERA
(orig. názov: Black Orchetra)

1-5 hráčov | 90+ min. | od 12+ rokov | česky | strategická | kartová | plánovacia | kooperatívna

Herný popis:

"Black Orchestra" je kooperatívna hra, ktorá sa odohráva v prostredí druhej svetovej vojny. Hráči preberajú úlohu členov odboja v nacistickom Nemecku a snažia sa spoločne zvrhnúť Hitlera. Hra ponúka dobrodružný a napínavý zážitok, kde hráči musia plánovať rôzne operácie a riskovať pre dosiahnutie svojich cieľov.

Herné mechaniky:

"Herné mechaniky v "Black Orchestra" sú založené na plánovaní a spolupráci. Hráči sa snažia plniť rôzne misie a úlohy, získavať zdroje a vystavať plány na zabitie Hitlera. Hra obsahuje kartovú mechaniku a hod kockami, čo dodáva do hry formu náhody, ale aj napätia.


 Výhody:

1.      Téma a atmosféra: "Black Orchestra" je silno tematická hra, ktorá hráčov vtiahne do obdobia druhej svetovej vojny. Hra ponúka pútavý príbeh, atmosféru a napätie.

2.      Kooperatívna hra: Hra podporuje spoluprácu medzi hráčmi, čo umožňuje hráčom pracovať spoločne na dosiahnutí cieľov a plánov.

3.      Náročná stratégia: "Black Orchestra" vyžaduje od hráčov komplexné rozhodnutia a plánovanie. Je náročná, ale zároveň odmeňujúca pre tých, ktorí vyhľadávajú výzvu.

Nevýhody:

1.      Náhoda: Hra obsahuje určitý prvok náhody v podobe hodov kockami a ťahaní kariet.

2.      Dĺžka hry: "Black Orchestra" pri plnom počte hráčov sa môže dĺžka hry natiahnúť aj na 2 hodiny.


 

Moje dojmy:

"Black Orchestra" je intenzívna a tematická hra, ktorá ponúka hráčom možnosť prežiť a zároveň zmeniť priebeh histórie. Táto kooperatívna hra si vyžaduje taktiku, spoluprácu a odvahu na riskovanie. Tematický príbeh z obdobia druhej svetovej vojny robí z "Black Orchestra" hru pre tých, ktorí majú záujem o históriu a hľadajú zážitok s hlbšími vrstvami stratégie.

I keď existuje istý prvok náhody, rozhodnutia hráčov a ich schopnosť spolupracovať sú kľúčovými faktormi úspechu. Hra je náročná a vyžaduje dobrý tímový duch, čo ju robí skvelou voľbou pre skupiny priateľov alebo rodiny, ktorí majú radi historické a kooperatívne hry. "Black Orchestra" ponúka jedinečný pohľad na dobu druhej svetovej vojny a vytvára napínavé a dobrodružné herné zážitky.

 

HODNOTENIE: 7 / 10
Miro Follner  



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

VALHALLA - kocková rúbačka vikingov

KARTOGRAFOVÉ, alebo geodézia do vrecka

CHYSTÁ SA: CARTOGRAPHERS - HEROES

PIKANTNÍ KOČKY, alebo ako správne blafovať.

Medvědi vs. Mimina, alebo chlpatá krabička v poličke

Rytíř Klouzek - alebo ako sa pošmyknúť

KIVI a boj s kockami začína

NA KŘÍDLECH - útok operencov

KOMPROMAT, ako sa stať špiónom!