SIEGESTORM - bojová dvojkovka pre štyroch

SIEGESTORM (orig. názov: Siegestorm)


1-4 hráčov | 15-30 min. | od 10 rokov | česky | kartová hra | fantasy | startegická | hand management

Najstaršia bitva akú tento svet zažíva. Dobro verzus zlo, dobrí elfovia verzus temná ríša plná darebákov - orkov. V hre SiegeStorm od Marcina Swierkota z AWAKEN REALMS môžete byť na oboch stranách. Vyberte si svoju rasu a bojujte so svojou armádou proti nepriateľom vo večnej vojne. Na Slovenský a Český trh túto bojovku prináša Albi.



SiegeStorm je zberateľská kartová hra určená primárne pre dvoch hráčov (hra podporuje aj možnosť 4 hráčov a aj sólo mód), v ktorej bojujete s armádou proti svojmu súperovi. Koncept hry je pomerne jednoduchý a pravidlá sú rýchlo vysvetlené. Každý hráč má svoje vlastné karty na vykonávanie akcií v každom kole. V závislosti od rôznych možností použitia týchto kariet existujú rôzne výsledky, účinky a variácie hry. Hra končí okamžite, keď jeden hráč nemá viac zdrojov (vo forme kariet)a nemôže si už dobrať kartu zo svojho doberacieho balíčka.

V hre majú obaja hráči karty (zdroje), ktoré sa na jednej strane používajú na úhradu nákladov na útok a na druhej strane na nové dobratie karty. Hráči majú k dispozícii zdroje, pomocou ktorých si môžu vytvoriť stvorenia a umiestniť ich na prehľadovú kartu pre rôzne vývojové fázy. Umiestnenie kariet môžete do bojovej zóny s frontovou líniou pre oboch hráčov, alebo do zemi nikoho - medzi dvoma frontovými líniami. Na začiatku hráči začínajú so štyrmi kartami. Karty sú všetko čo v tejto hre budete potrebovať.



Ťah hráča a  všetky karty majú rovnaký priebeh:
Najprv musíte zaplatiť náklady na použitie kariet z ruky, ako aj na útok a obrannú hodnotu (odhodenie kariet). Existuje však aj veľa jedinečných špeciálnych akcií - schopností, ktoré môžu odvrátiť, alebo zmierniť počet útraty kariet. Po zaplatení ceny si môžete zvoliť akciu, vykonať ju a potom kartu vyhodiť. Cena karty samozrejme závisí od sily. Napríklad, ak ide o priame poškodenie - akcia, dobratie ďalších kariet, zabitie, alebo vzatie karty od súpera. Ďalším spôsobom je použitie karty ako schopnosť, karta je umiestnená na frontu, ktorá pozostáva z troch úrovní. Vždy, keď hráč začne svoj ťah, svojho bojovníka posunie o krok vpred na frontovej línii. Vždy keď je vaša bytosť najviac hore, môžete použiť schopnosť - akcia.

Keď váš tvor prešiel bojiskom (trasou), hráč má na výber z troch možností: Boj, Držanie, Záloha. Ak si vyberie Boj, armáda sa pohne dopredu a vaša bytosť napadne súpera tým, že spôsobí škodu a vykoná svoju schopnosť. V takom prípade sa váš pomer útoku porovná s pomerom obrany vášho súpera. Výsledok určí porovnaním síl na kartách víťaza. Alebo zaútočíte na jedno zo súperových tvorov v prednej línii.



Funkcia Držanie udržuje stvorenie v zálohe, pretože sa hrá v prednej línii súpera, alebo presunie svoju kartu do zemi Nikoho. Potom pasívna akcia bytosti chráni hráča, pokiaľ niekto nezabije vášho bojovníka. Ale karta môže byť tiež použitá ako Záloha na pomoc ostatným jednotkám pri ich útokoch. To znamená, že zálohu môžete použiť raz za krok na zníženie nákladov na kartu alebo akciu. Všetky karty, bez ohľadu na to, ako boli použité, sú po použití, alebo porážke mimo hry a posielajú sa na hromadu obetí – odhadzovací balíček.

Potom, čo ste spôsobili všetky škody a ťahy, je na rade váš súper, aby na vás zaútočil. Ťahy oboch strán sú rovnaké, líšia sa len efekty jednotlivých rás a efektov na kartách. Keď hráte za Elfov, armáda Seraphia, špecializujete sa na ochranu a liečenie. Balíček kariet ponúka príležitosti na čerpanie ďalších kariet. Existujú aj liečitelia, ktorí vám môžu vrátiť karty z odhadzovacieho balíčka. Ak dávate prednosť Orkom, preveziete légiu ničenia. Potom máte balíček kariet, ktorý vám umožňuje prinútiť nepriateľa vyhodiť karty, zmraziť jeho ťahy a posuny armády, alebo mu zabránite v dobraní nových kariet. Existuje veľa spôsobov, ako priniesť do hry SiegeStorm bolesť a utrpenie pre svojho nepriateľa. 😊



SiegeStorm je jednoduchá hra, ktorá ponúka mnohé možnosti a taktiky. Zaručuje tiež veľa hodín zábavy, kde hra prináša objavovanie rôznych taktických combo ťahov a použití kariet. Dôležitú úlohu samozrejme hrá aj šťastie. Najmä náhoda pri doberaní nových kariet, môže byť z času na čas frustrujúca. Ale niekedy je tiež skvelé, že dokážeme rýchly protiútok od súpera bravúrne odvrátiť.

SiegeStorm som hral s viacerými "protivníkmi" a rád ho budem hrať znova. Môžem hru odporučiť všetkým, ktorí majú radi pekne ilustrované, zberateľské, zábavné a taktické kartové hry.

HODNOTENIE: 9/10

Miro Follner

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

VALHALLA - kocková rúbačka vikingov

KARTOGRAFOVÉ, alebo geodézia do vrecka

CHYSTÁ SA: CARTOGRAPHERS - HEROES

PIKANTNÍ KOČKY, alebo ako správne blafovať.

Medvědi vs. Mimina, alebo chlpatá krabička v poličke

Rytíř Klouzek - alebo ako sa pošmyknúť

KIVI a boj s kockami začína

NA KŘÍDLECH - útok operencov

KOMPROMAT, ako sa stať špiónom!